Meridion Menukaart

Bij Meridion doen wij graag dingen anders, beter, efficiënter en pragmatischer. Hierbij staan eisen en wensen van onze klanten centraal. Om deze reden heeft Meridion de Meridion Menukaart ontwikkeld. Deze Menukaart geeft klanten de mogelijkheid om zelf te bepalen waar de hulp van Meridion nodig, zodat de klant zelf de regie houdt en de kosten kan bewaken. 

Doordat u niet een volledig implementatiepakket hoeft aan te schaffen, kunnen veel kosten worden bespaard. Heeft u bijvoorbeeld door Covid-19 niet voldoende resources, maar wel de noodzaak om een ISO 27001 en/of NEN 7510 certificaat te bemachtigen? Dan is de Meridion Menukaart de oplossing! U kiest simpelweg de gewenste “gerechten”, waarna Meridion u deskundig zal ondersteunen.

Het concept

Zoals beschreven wordt de klant zelf in de gelegenheid om de gewenste ondersteuning te kiezen. Om deze gewenste ondersteuning inzichtelijk te maken, kan de klant kiezen uit verschillende smaken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld enkel consultancy bij het uitvoeren van de risicoanalyse of het uitvoeren van een volledige assessment met behulp van onze Meridion Risicoanalyse Applicatie. 

 

De Meridion Menukaart is een samenloop van consultancy, templates en tooling. Dit concept zorgt voor transparante ondersteuning op maat, waarbij verschillende combinaties mogelijk zijn. Geen behoefte aan consultanct, maar dient het informatiebeveiligingsbeleid nog wel beschreven te worden? Geen probleem, dan schaft u alleen de daarvoor bestemde template aan!

De implementatie

Binnen Meridion wordt de gehele implementatie van een managementsysteem opgesplitst in vier fases, namelijk: 

Deze vier fases bestaan elk uit een aantal processen die volledig conform de High Level Structure zijn opgesteld. Voor de ISO 27001 en NEN 7510 komen daar de maatregelen de Annex A uiteraard nog bij. Met de Meridion-Methode weet u zeker dat de gehele norm binnen deze vier fases geborgd wordt.

De Meridion aanpak

Gezien onze uitgebreide expertise is Meridion goed in staat om de benodigde consultancy uren in te schatten. Hierdoor komt de klant nooit voor verassingen te staan. Onze ervaring passen wij toe om norm elementen op juiste wijze te kunnen borgen en klanten optimaal te prepareren voor een externe audit. Deze werkwijze is zeer flexibel: is een norm element, ondanks de begrote consultancy uren, toch al voldoende geborgd? Dan worden deze uren bespaard en meegenomen naar het volgende “gerecht”.

 

 Deze flexibiliteit nemen wij ook mee in ons doen en laten. Zo komen wij gezellig op locatie, maar is en remote sessie via Teams ook mogelijk! Benieuwd naar al onze gerechten en smaken? Neem contact met ons op!