Share on email
Share on facebook
Share on linkedin

De voordelen van gamification in de zorg

Zorginstellingen staan tegenwoordig voor een grote uitdaging om cliënten en medewerkers optimaal te kunnen voorzien in hun behoefte om processen naar een innoverende toekomst te brengen.

 

 

Binnen de zorg is het cruciaal om mee te gaan met de digitale transformatie in de nieuwe wereld. Zorginstellingen staan voor de uitdaging om gebruikersgemak te verhogen, cliëntendata en systemen optimaal te beveiligen en wensen zich daarnaast voor te kunnen bereiden op veranderingen in de toekomst. Om snel en dynamisch in te spelen op de behoefte van cliënten en eindgebruikers is het van belang om de tevredenheid vanuit verschillende perspectieven in de organisatie te optimaliseren.

 

Gamifiction biedt uitkomst

Gamification is dé oplossing voor zorginstellingen om deze tevredenheid te optimaliseren. Hoe ga je als zorginstelling bijvoorbeeld om met persoonsgegevens in de vorm van elektronische patiëntendossiers; misschien wel het belangrijkste bezit van zorginstellingen! Het veilig verwerken van gezondheidsgegevens is essentieel en er gaat een strikt proces aan vooraf. Uit onderzoek is gebleken dat datalekken vrijwel altijd veroorzaakt worden door menselijk handelen. Om de kans op een datalek voor zorginstellingen zo minimaal mogelijk te maken biedt gamification een oplossing.

 
Voordelen van gamification voor zorginstellingen

Gamification biedt een interactieve leermethode om de uitdaging voor het verwerken van bijvoorbeeld gezondheidsgegevens aan te gaan. In dit artikel bespreken we de voordelen van een GDPR Serious Game voor zorginstellingen.

 

Actieve leeromgeving

Er wordt steeds meer van het personeel gevraagd. De game biedt een live experience aan medewerkers, waardoor ze actief worden betrokken in het leerproces. Volgens velen onderzoekers dé manier om kennis effectief snel op te slaan en daadwerkelijk toegepast kan worden. Spelers bevinden zich in een soortgelijke omgeving waardoor zij in een realistische setting op een juiste manier kunnen handelen.

 

Overal en altijd beschikbaar

De GDPR-game is een browserbased game, wat betekent dat de game vanaf iedere device beschikbaar is. Medewerkers kunnen op een moment wanneer het hen uit komt, vanaf iedere locatie, op mobiel, tablet of laptop de game spelen.

 

Meetbaar

De game biedt inzicht in de resultaten van medewerkers. Stuur je medewerkers een reminder of zie in één oogopslag welke afdeling moeite heeft met een bepaald onderwerp. Hierdoor kan er gericht en effectief aandacht besteed worden aan de onderwerpen die per afdeling nog niet voldoende beheerst worden.

 

Kostenefficiënt

Medewerkers van zorginstellingen hebben te maken met wisselende roosters en flexibele werkdagen. Medewerkers spelen de game op het moment waarbij het hen schikt. Daarnaast kan het spel oneindig vaak gespeeld worden, worden er regelmatig nieuwe missies en modules geüpload en kunnen extra trainingen efficiënt worden toegewezen vanwege de meetbaarheid.

 

Multilingual

De games zijn standaard verkrijgbaar in 7 talen waaronder: Engels, Nederlands en Frans. Daarnaast is iedere taal een mogelijke extra optie.

 

Bewezen effectiviteit

Onze klanten zijn laaiend enthousiast over de games. Momenteel zijn er circa 70.000 gebruikers die de game met een 9 gemiddeld hebben beoordeeld. Daarnaast heeft 96% de game afgerond en beveelt 85% de game aan anderen aan.

 

 
Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw zorginstelling? Onze experts komen graag langs voor een sessie en een kop koffie. Meer informatie over de mogelijkheden van gamification is hier te vinden.

 

U kunt natuurlijk ook direct contact met ons opnemen: