Innovatie binnen Meridion: E-learning

We leven in een omgeving die continu aan het veranderen is, de veranderingen volgen elkaar ook steeds sneller op. Dit vraagt van bedrijven een flexibiliteit die nodig is om op de veranderingen te kunnen anticiperen. Dat houdt ook in dat de manier waarop leren en ontwikkelen wordt vormgegeven binnen een bedrijf aan verandering onderhevig is.

E-learning omgeving

Niemand weerspreekt het belang van leren en ontwikkelen, ook niet in voor organisaties turbulente tijden. Toch worden in onrustige tijden L&D-activiteiten al snel onder het motto ‘nu even niet’ geparkeerd en wordt er, wanneer de economie tegenzit, snel op bezuinigd. Voor elke organisatie is het van belang dat medewerkers zich  ontwikkelen. Dat kan onder andere door tijdrovende studies in de schoolbanken. 

Meridion biedt hier een andere, maar zeer flexibele oplossing, namelijk de e-Learning voor. De voordelen van een e-Learning zijn onder andere dat de trainingstijd aanzienlijk wordt verkort. Bij een klassikale training moet elke cursist dezelfde hoeveelheid tijd aan de training in de klas besteden. Bij een e-Learning gaat ieder in zijn eigen tempo door de stof heen. Doordat de e-learning online beschikbaar is, kan elke cursist in zijn eigen omgeving en wanneer hij/zij wilt de e-learning doorlopen. Dit scheelt reis en verblijfstijd.

Link met ISO en NEN standaarden

Elke organisatie weet als geen ander welke kennis en vaardigheden de medewerkers op de werkvloer nodig hebben. Meridion heeft een aantal e-learnings ontwikkeld die de medewerkers verder helpen in hun werkzaamheden met betrekking tot onder andere informatiebeveiliging, awareness en interne audits. Naast het helpen van medewerkers, dient de e-learning omgeving nog een ander doel: binnen bijna alle ISO- & NEN normen worden organisatie verplicht om medewerkers up-to-date te houden en bewust te maken het eigen beleid, ontwikkelingen en dreigingen in de markt. Met de e-learning omgeving worden organisatie in staat gestelde om deze verplichte registraties op eenvoudige wijze bij te houden. 

Werking e-Learning omgeving

De kracht van de e-learning is dat elke training in kleine blokken kan worden doorlopen. Als er een blok afgerond is, kan de cursist een dag of een week later de draad weer oppakken. De cursist leert in eigen tempo en op de tijd dat hem/haar uitkomt. Elke e-learning wordt afgesloten met een kennischeck, waarmee wordt getoetst of de informatie uit de e-learning voldoende door de cursist is opgenomen. 

 

E-learning zorgt ervoor dat de medewerkers binnen de organisatie op een interactieve en flexibele manier aan de gestelde leerdoelen werken. Het enige wat een medewerker nodig heeft om een e-learning te volgen is een computer met toegang tot het internet. Er hoeft niks geïnstalleerd en de medewerker kan direct beginnen! 

Ons aanbod

De e-learning omgeving wordt continu voorzien van nieuwe content. Houd onze website in de gaten voor de laatste updates.