MedMij audits

MedMij heeft een afsprakenstelsel ontwikkeld waarin spelregels zijn opgesteld voor het uitwisselen van gegevens tussen persoonlijke gezondheidsomgevingen en zorgaanbieders. Meridion kan u ondersteunen door te helpen bij de implementatie, een self-assessment en de benodigde audits om uw MedMij-label te krijgen.

 

‘’Om gezondheidsinformatie veilig uit te wisselen moeten de systemen van gezondheids-omgevingen en die van zorgorganisaties voldoen aan de spelregels van MedMij.‘’ (MedMij)

 

MedMij

MedMij heeft het doel om iedereen die dat wil te laten beschikken over zijn eigen gezondheids-gegevens in één persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). MedMij heeft hiervoor spelregels opgesteld.

 

De kern van MedMij is het afsprakenstelsel. Dit stelsel is essentieel voor het vertrouwen dat nodig is om de digitale uitwisseling van gezondheidsgegevens tussen patiënten en zorgverleners van de grond te krijgen. Dit vertrouwen wordt gesymboliseerd door het MedMij-label dat aangeeft dat een product of dienst voldoet aan het MedMij-afsprakenstelsel.

 

De softwareleverancier van de zorgaanbieder en PGO leverancier tonen jaarlijks met een aanvullende auditverklaring met een onderbouwende rapportage aan te voldoen aan de eisen die MedMij stelt. De Dienstverleners Zorgaanbieders en Dienstverleners Persoon die zich als deelnemer bij MedMij hebben aangesloten en zijn geaccepteerd mogen het MedMij-label voeren.

 

Doelgroepen MedMij

MedMij is bedoelt voor de volgende drie doelgroepen:

  1. Zorgaanbieders
  2. Software Leveranciers (EPD/EVS) (Dienstverlener Zorgaanbieder)
  3. PGO Leveranciers (Dienstverlener Persoon)

Hoe wij u kunnen helpen

Meridion kan uw organisatie helpen om te (blijven) voldoen aan alle de onderdelen van het MedMij afsprakenstelsel, zodat u uw MedMij Label  verkrijgt en houdt. Dit doen wij op een manier die bij uw organisatie, processen en diensten past.

 

Meridion beschikt over de juiste kennis en ervaring om samen met u het traject tot een succesvol einde te brengen en u daar waar nodig te ondersteunen.

 

Afhankelijkheden

VIPP: Het MedMij afsprakenstelsel is of wordt onderdeel van alle VIPP projecten die zijn opengesteld.

 

 

DE MERIDION-METHODE

Het complexe certificeringsproces voor bedrijven kan eenvoudiger en transparanter. Dat is de basis van de door onszelf ontwikkelde Meridion-methode. In ons Information Security Management System (ISMS) onderhoudt u daarom zelf uw processen, zonder dat u enige IT- of normkennis nodig heeft. En heeft u toch een vraag? Er zijn altijd meerdere Meridion-consultants beschikbaar om u te helpen.

Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen?

Certificering en compliance vraagt om een gestructureerde aanpak. Wij helpen u het certificerings- of compliance-proces zo aan te passen dat het aansluit op uw ondernemerschap, cultuur en processen.

Merdion maakt gebruik van cookies zodat wij je beter van dienst kunnen zijn op onze website.

Wil je meer informatie klik hier​