ISO 9001 Certificering

Met behulp van de ISO 9001 verbetert u uw interne organisatie, trekt u meer nieuwe klanten aan, verhoogt u uw omzet en stelt u bestaande klanten tevreden. Meridion kan uw organisatie helpen met het implementeren en onderhouden van de ISO 9001-controls, kan u voor, tijdens & na uw certificeringsaudit ondersteunen en biedt diverse tools om ISO 9001-compliance te vereenvoudigen.

 

‘’Het behalen van een ISO 9001-certificaat is niet alleen waardevol als bewijs van kwaliteit richting stakeholders, maar juist ook door het continu evalueren en verbeteren van uw (kwaliteits)processen’’

 

De ISO 9001

Als gesproken wordt over goed kwaliteitsmanagement dan wordt al snel gesproken over de ISO 9001, dé norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. De ISO 9001 is wereldwijd bekend en erkend, waardoor het een maatstaf is voor transparantie en betrouwbaarheid in de markt.

 

Door het behalen van een ISO 9001 certificaat laat u zien dat uw organisatie kwaliteitsmanagement zo heeft ingericht dat het met een betrouwbaar proces het product of de dienst kan leveren waar de klant om vraagt, dat het voldoet aan relevante wet- en regelgeving, dat het klanttevredenheid hoog heeft staan en dat uw organisatie constant scherp is op risico’s, (verbeter)kansen en veranderingen.

 

Verkrijgen en onderhouden van uw certificaat

Om een ISO 9001-certificaat te krijgen moet de compliance van uw organisatie aan de norm getoetst worden door een externe auditor. De auditor zal tijdens de certificeringsaudit beoordelen of uw organisatie de juiste set van maatregelen, processen en procedures voor kwaliteit passend bij uw organisatie hanteert.

 

U behoudt het ISO 9001-certificaat door uw compliance jaarlijks te laten beoordelen door een externe auditor. Wanneer de externe auditor uw compliance bevestigt hercertificeert u voor de ISO 9001.

 

 

Hoe wij u kunnen helpen

Meridion kan u helpen met een gefaseerde implementatie en onderhoud van de ISO 9001 in eenvoudige stappen. Samen met u zorgen we er voor dat u voldoet aan de ISO 9001 en dat u klaar bent voor de externe (her)certificeringsaudit. Hierbij kiezen we een aanpak die bij uw organisatie past. Indien gewenst ondersteunen we u ook tijdens de externe audit zelf.

 

In ons managementsysteem ‘Meridion Compliance Center’ kunt u de norm inzichtelijk maken, laten leven en borgen. Hierbij staat het risicoprofiel van uw producten, diensten en interne organisatie centraal die wordt opgesteld aan de hand van een context-, stakeholder- en risicoanalyse. Deze analyses worden uitgevoerd met behulp van tools in het managementsysteem. Ook beschikken we over een tool waarmee u eenvoudig en inzichtelijk interne audits uit kunt voeren.

 

Afhankelijkheden

ISO 27001: De ISO 9001 heeft dezelfde hoofdstructuur als de ISO 27001, waardoor een ISO 9001-implementatie aanzienlijk vereenvoudigt wordt wanneer een organisatie reeds compliant is met de ISO 27001.

Paul Willems

Paul Willems

Meer weten over deze Audit? Vraag het onze (RE) Auditor.

Bel nu met Paul